SFATURI PENTRU UN PRINT REUȘIT

SFATURI PENTRU UN PRINT REUȘIT

fișierele

  • Salvați numai în formatul TIFF sau DNG 16 bit, spațiul de culoare AdobeRGB după prelucrările RAW.

  • Nu trimiteți niciodată fisiere în format PSD/PSB sau TIFF cu layere. Înainte de expediere, în Photoshop utilizați comanda Layer > Flatten Image. NU CONVERTIȚI NICIODATĂ UN JPG ÎN TIFF ! Fișierele JPG utilizează spațiul de culoare sRGB pe 8 biți pe când formatul TIFF poate utiliza și formatul AdobeRGB / ProphotoRGB pe 16/32 biți perfect petru imaginile true HDR sau prelucrările RAW!

IMAGINILE COLOR

  • Pentru tipar utilizăm fișiere în format RGB (AdobeRGB / sRGB) datorită faptului că imprimantele noastre utilizează cerneluri RGB. Dacă fișierele dvs. sunt în format CMYK, vă rugăm să le convertiți în format RGB folosing profilul sRGB IEC61966-2.1.înainte de a le trimite la printat și să ne anunțați de faptul că au fost convertite din CMYK în sRGB.

  • Tiparul în RGB (chiar și sRGB) are un gamut de culoare mult mai extins decât CMYK deoarece printerele care utilizeaza cerneală RGB folosesc până la 12 culori pentru a acoperi spațiul de culoare, pe când în CMYK doar 4. 

IMAGINILE ALB-NEGRU

  • Mulțumită celor 12 culori pe care le au imprimantele noastre (care conțin nu mai puțin de 4 tipuri de negru: negru mat, negru foto, gri mat și gri foto) avem posibilitatea de a tipări în alb și negru în adevăratul sens al cuvântului, față de celelalte imprimante care tipăresc alb/negru cu o anumită tentă de culoare (color cast), deoarece aproximează nuanțele de alb și negru folosind celelalte culori, prin aproximare.

  • Dacă doriți să tipăriți în alb și negru, vă rugăm să convertiți imaginile în format GRAYSCALE înainte de a le trimite la tipar.

REZOLUȚIA IMAGINILOR

  • Ideal, rezoluția de tipar este de 300 DPI. Totuși, rezoluția de tipar este direct proporțională cu distanța de vizualizare a print-ului. De exemplu un print cu dimensiunea de 60 x 90 cm nu va fi vizualizat niciodata de la o distanță mai mică de 90 - 1.5m. În acest caz rezoluția de print poate să scadă la 250 DPI, fără nicio pierdere de calitate. Mai mult, un print de 90 x 150 cm nu va fi vizualizat niciodată de la o distanță mai mică de 2.5- 3m, iar în acest caz rezoluția poate să scadă chiar la 180-200 DPI ! Tiparul la 300 DPI se pretează la print-uri de albume foto / tablouri fineArt la dimensiunile A4/A3 sau A2 (aprox. 60 x 40 cm) care se vizualizează la o distanță mai mică de 1 m. 

  • Imprimantele noastre nu aplică niciun fel de sharpening la tipar. Dacă doriți acest lucru, o putem face noi GRATUIT pentru dvs, iar în acest caz este OBLIGATORIU pentru un tipar de probă A4 / A3 sau un contact sheet înainte de tiparul la dimensiunile finale. Același lucru se aplică și în cazul scalării imaginilor. 

DIMENSIUNILE MAXIME

  • Putem realiza print-uri la o dimensiune maximă de 44 inch (1110 mm lățimea hârtiei pe latura cea mai scurtă) și o lungime maximă a print-ului de 12 m. Limitările sunt date doar de dimensiunile maxime ale rolelor de print. Deci de la un A4 (21x29 cm) până la 1110 x 12000 mm ( 1,10 metri x 12 metri ) vă ajutăm cu mare plăcere.

 

All comments